Duurzaam hout gebruiken voor een betere wereld

D

Duurzaam hout gebruiken voor een betere wereld

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven leven, maar we weten ook dat het met de wereld steeds slechter gaat, denk bijvoorbeeld aan de opwarming van de aarde, denk ook bijvoorbeeld aan de kap van alles bossen. We willen overal wel gebruik van maken, maar soms kan dat gewoon niet. Denk bijvoorbeeld aan het hout, iedereen vindt het mooi en zou het wel in zijn tuin hebben willen staan. je weet gewoon dat het niet goed is om veel hout te gebruiken, er is een manier om voor jezelf te bedenken dat je het goed vindt om te gebruiken. Je kunt namelijk kiezen voor duurzaam hout.

Duurzaam hout

Veel mensen denken vaak: hout is hout. Alleen met duurzaam hout zijn net een aantal dingen rekening mee gehouden, denk bijvoorbeeld aan de bevolking in het gebied van deze bossen. Er wordt namelijk goed overlegd over welke bomen er wel, en welke bomen er niet gekapt mogen worden. Ook wordt er bij duurzaam hout gekeken naar de soorten bomen die gekapt worden, als er een boom in het centrum het bos staat, dan kan deze belangrijk zijn voor het behoud van andere bomen.

Het hout in Nederland

De bomen worden vaak niet in Nederland gekapt, dat is zeker niet het mooiste hout, dus wordt er gekeken naar de bomen in het buitenland. Het duurzaam hout moet wel naar Nederland gebracht worden en dus zijn er bepaalde importbedrijven die hiervoor kunnen zorgen, zodat jij kan genieten van het duurzaam hout in je tuin bijvoorbeeld. Je kan er van alles mee maken, en dat maakt het extra leuk. Het is wel vanzelfsprekend dat je iets meer betaal voor duurzaam hout dan gewoon hout, dit komt omdat er meer tijd in gestoken wordt.

Hout bestellen

Je kunt het duurzaam hout bestellen bij de importbedrijven zodat je er van alles van kan maken.