Slaag op het veld met de juiste voetbalschoenen

S

Voetbal is de absolute volkssport nummer één in Nederland en wordt door miljoenen mensen beoefend. Voetballers komen er in alle soorten en maten. Van jong tot oud, van klein tot groot. Elke voetballer heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en speelstijl. Dat betekent ook dat de gebruikte kleding hierop moet worden aangepast. Voetbalschoenen die geschikt zijn voor snelle en behendige spelers of schoenen die juist uitgaan van de dynamiek en kracht voor een speler. Maar welke voetbalschoen past bij jou? Het antwoord hangt af van uiteenlopende factoren, waarbij ook het budget een belangrijke rol speelt.

Door: voetbalkeus.nl

Van knalgeel tot felroze

Naast de speelstijl is er vandaag de dag ook ruim de keuze op het gebied van design. En dat is nog zacht uitgedrukt. Waar voetbalschoenen van oudsher zwart waren zijn deze tegenwoordig beschikbaar in alle denkbare kleuren. Felgeel, felroze en ook oranje zijn geen ongewone kleuren meer op het voetbalveld. Het moet steeds feller, steeds opvallender, steeds flitsender. Voetbal is mode en alles mag uit de kast worden gehaald. Zolang de voetballer ook maar presteert is alles geoorloofd.

Criteria voor de uiteindelijke keuze

Naast de persoonlijke smaak zijn ook de fysieke kenmerken van groot belang bij de keuze van voetbalschoenen. Veel mensen kiezen echter voor schoenen uit overwegingen die zijn gericht op smaak of merk. Een andere criteria dat vaak wordt meegenomen is het gezicht van het merk. Denk onder meer aan Lionel Messi die het gezicht vormt voor Adidas en Cristiano Ronaldo die het symbool is van Nike voetbalschoenen. Met name jeugdige voetballer zijn daar gevoelig voor. Kort door de bocht kunnen we echter stellen dat Adidas schoenen zich beter lenen voor bredere voeten en Nike voetbalschoenen voor smallere voeten. Zorg er vooral voor dat ook de kenmerken van jouw voeten worden meegenomen in de uiteindelijke keuze. Als jij je lekker in je vel voelt zul je dat immers uitstralen op het veld.