Zelf armbandjes maken met kralen en veters

Z

Armbandjes heb je in alle soorten en maten. De nieuwste trend is om een aantal armbandjes tegelijkertijd te dragen. Dus een goede reden om het zelf armbandjes maken eens uit te proberen.

Als je helemaal beginner bent, raad ik je aan om eerst een armbandje te maken met elastisch draad. Dan hoef je alleen maar kralen op te rijgen en als je klaar bent, maak je een knoopje in het draad en klaar. Met een drupje secondelijm blijft dat ook goed zitten.

Het leuke als bij zelf armbandjes maken, is om te variëren. Misschien heb je zelf een leuk schakelarmbandje, dat past er natuurlijk ook goed bij.

Een leren armbandje geeft er net een vleugje stoerheid aan. Ook die kun je zelf maken. In een goed gesorteerde kralenwinkel vind je allerlei leren of suède veters in allerlei kleuren.

veter-armbandjes2.jpg

Zelf armbandjes maken met veters

Je kunt een veter armbandje zo dragen, maar het is ook leuk om er bedeltjes aan bevestigen. Je kunt met veters allerlei leuke tussendelen maken, ook met restanten die je nog thuis hebt liggen. Kleine gespjes bijvoorbeeld.

Om een veter armband te maken heb je altijd een afwerkingstukje nodig om aan de veter een slotje en oogje te bevestigen. Dit heet een veterklemmetje. Het woord zegt het al: daarin klem je de veter, ook weer met een drupje lijm voor de zekerheid. Hierin zit een oogje en daaraan kun je het slotje en aan de andere kant het sluitoogje bevestigen.

Hieronder zie je hoe je die veterklem bevestigt. Je hebt hier een platbektang bij nodig, om de pootjes stevig aan te drukken.

veterklemmetje-bevestigen3.jpg

Je kunt de veter ook meer dan één keer om je pols doen, dan wordt het meer een wikkelarmband. Neem de kleur die bij je nieuwe outfit past en experimenteer er lekker op los.