Studiebegeleiding voor alle studenten

S

Leren studeren

Studeren kan soms een flinke uitdaging vormen. Je bent eigenlijk fulltime bezig met je studie, of je nu een voltijds- of deeltijdstudie doet. Het is daarom, en ook vanwege talloze andere redenen, zeker het overwegen waard om studiebegeleiding van een externe en professionele expert in te huren. Deze experts kunnen je helpen bij het leren studeren, leren plannen en leren motiveren. De studiebegeleiders van Scriptium staan klaar voor studenten en leerlingen die studiebegeleiding zoeken en willen graag persoonlijke begeleiding op maat bieden aan studenten die met de handen in het haar zitten te midden van tentamens, papers, presentaties en natuurlijk tijdens het afstuderen met scripties.

 

Studiebegeleiders bij Scriptium

Onze begeleiders zijn stuk voor sterk didactisch onderlegd en hebben een passie voor het begeleiden van studenten. Ze kennen het klappen van de zweep en hebben ooit zelf gezwoegd in de collegebanken. Elke begeleider heeft een uniek begeleidingsprofiel dat aansluit op studenten van praktisch elke studierichting. Zo heeft de een affiniteit en expertise met, bijvoorbeeld, marketing en business, en de ander heeft zich gespecialiseerd in jurisprudentieonderzoek en rechtenstudies. Voor elke studierichting en voor elk opleidingsniveau heeft Scriptium een begeleider in dienst. Het maakt dus niet uit wat of waar je studeert of hoe intensief je studeert, Scriptium heeft een begeleider voor je klaar staan.

Ten tweede is locatie geen punt. Onze begeleiders wonen en werken in heel Nederland en België en je bepaalt zelf waar je graag begeleiding wil ontvangen. Je kunt afspreken in een bibliotheek of studiecentrum van je onderwijsinstelling in Rotterdam, bij jou thuis in Leiden of in een (internet)café in Maastricht. Op deze manier hoeft je niet (ver) te reizen en gaat er geen tijd verloren. Het is ook mogelijk om studiebegeleiding via een digitale route te ontvangen.

 

Studiebegeleiding op maat

Het is belangrijk dat je weet dat studiebegeleiding van Scriptium niet werkt volgens een vast protocol. Jouw persoonlijke verzoek is leidend. Het gaat er dus om wat jij precies nodig hebt en wil. Het kan zijn dat je vastloopt met een specifiek tentamen en daar hulp bij wil krijgen. Als je een belangrijke herkansing moet halen, is het zeker aan te bevelen een studiebegeleider in te schakelen die komt helpen met samenvatten en leren. Als je bijvoorbeeld een verzoek stuurt om studiebegeleiding bij het leren voor je herkansing voor een statistiektentamen, sturen we direct een statistiekbegeleider naar jou toe. Dezelfde expert kan tevens helpen bij, onder andere, het verwerken van onderzoeksresultaten in je scriptie of bij het leren omgaan met SPSS.

Een tweede voorbeeld van mogelijke studiebegeleiding is een begeleider die vaker bij jou langskomt. Als je moeite hebt met plannen en vooral in drukke tentamenperiodes de bomen door het bos niet meer ziet, kun je een begeleider inhuren die elke tentamenperiode langskomt om samen een planning te maken en samen te studeren. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe rustgevend het is om leerstof met iemand door te nemen die zich gespecialiseerd heeft in de stof zelf. Samen leren is dus zeer bevorderlijk en werkt motiverend.