6 Wijze tips om de juiste rijschool te kiezen.

6

Tijdens je rijopleiding leer je hoe je moet een verantwoordelijke manier achter het stuur moet gaan zitten, en dus rekening moet houden met andere weggebruikers, onderschat het niet. En oriënteer goed tijdens het kiezen van je rijschool.
Controleer altijd of de rijschool bij CBR.nl is aangesloten, dan weet je tenminste dat je met een echte rijschool te maken hebt.

De beste rijschool is meestal niet goedkoop.

1 – Officiele slagingspercentage Rijscholen
Rijscholen hebben bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheden een slagingspercentage, deze proberen alle instructeurs zo hoog mogelijk te houden. Een van herkenningspunten die je kan gebruiken is kijken of de rijschool met een leskaart werkt.

2 – Volgens een onderzoek kost een rijbewijs ongeveer 2400 euro.
Een rijles komt gemiddeld uit op 25 euro per lesuur. Zorg ervoor dat je met een goed gevoel begint aan je rijbewijs, kun je het wel betalen? Begin niet met lessen als je er de geld niet voor over hebt.

3 – Neem een gratis proefles en vraag de instructeur hoeveel lesuren je nodig zal hebben.
De Instructeur kan moeilijk zeggen hoeveel lesuren je precies nodig hebt, wel kunnen zij een schatting maken, en op basis daarvan een lespakket voor je samenstellen. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

4 – Informeer bij de rijschool wanneer je een praktijkexamen kunt boeken.
Wanneer je geslaagd bent met je CBR-theorie kun je een praktijkexamen aanvragen, dat doet de rijschool voor je. Het is verstandig om het examen pas te boeken als je zelfverzekerd in de auto zit.

5 – Bekijk het slagingspercentage van de Rijschool.
Het slagingspercentage is een belangrijk punt, je kunt zo zien hoeveel procent er ongeveer slaagt bij de rijschool. Het gemiddelde ligt volgens de telegraaf.nl onder de 50% – in tegenstelling tot deze rijschool in Rotterdam volgens een onderzoek scoren zij ver boven het gemiddelde en hebben zij een slagingspercentage van ruim 94%

6 – Lees reviews over de rijschool
Je kunt via facebook.com en andere online platformen reviews lezen over bedrijven, doe dat ook bij de rijschool die je wilt gaan kiezen! Zo kun je een hoop ellende voorkomen. Lees elke review goed door, dit kan je namelijk een hoop ellende kosten!