Slaag voor je theorie examen

S

Slaag voor je theorie examen

Bijna iedereen van 16 jaar is al bezig met zijn rijbewijs halen. Vanaf 16,5 jaar mag iemand al rijlessen volgen en vanaf 17 jaar mag het praktijkexamen al gedaan worden. Dit betekent dat je ook al vanaf 16,5 jaar je theorie examen zou kunnen afleggen. Het is verstandig eerst het theorie-examen te doen voordat je rijlessen gaat nemen. Door veel te oefenen met het theorie examen kun je in één keer slagen. Je kunt nu gratis verkeersborden oefenen via Oefentoets. Gratis oefenen en slaag voor je theorie examen.

 Een auto is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken. Vele gezinnen hebben zelfs twee auto’s voor de deur staan. Dit komt enerzijds dat er steeds grotere afstanden afgelegd worden voor sport, ontspanning of het werk. Daarnaast was een auto een luxegoed die door de enorm gestegen welvaart in Nederland op dit moment zelfs een primaire behoefte betreft. Je kunt de parallel trekken met internet en mobiel bellen.

Verkeersregels

De verkeersregels in Nederland zijn vastgesteld door de Rijksoverheid. Op de website van de Rijksoverheid kun je een pdf document vinden waarin alle regels zijn opgenomen, die jij moet kennen om je theorie examen te behalen. Ook vind je in deze verkeersregels handleiding vele verkeersborden die je moet beheersen.

 Soorten verkeersborden

Er zijn vijf soorten verkeersborden. De vorm en kleur geven aan wat voor soort verkeersbord het is. Het teken op een bord vertelt je de rest.

 1. ‘Je mag hier niet…’ borden

Deze borden zijn rond met een rode rand. Wat je niet mag, zie je aan het symbool op het verkeersbord.

 2. ‘Je moet hier…’ borden

Een blauw rond bord. Wat je hier moet, zie je aan het symbool op het verkeersbord.

 3. ‘Pas op…’ borden

Deze borden zijn driehoekig met de punt naar boven en met een rode rand. Waarvoor je moet oppassen, zie je aan het symbool op het bord.

 4. ‘Kijk, hier is…’ borden

Een vierkant of rechthoekig en blauw bord. Wat hier is, zie je aan het symbool op het bord.

 5. Voorrangsborden

Deze borden hebben geen vaste vorm of kleur. Ze geven aan wie voorrang moet geven of krijgen op een kruispunt. De voorrangsborden gelden alleen voor bestuurders.

Categorie verkeersborden

De verkeersborden worden in Nederland in verschillende categorieën verdeeld. Te beginnen met categorie A oplopend naar L. Daarnaast zijn er nog onderborden en overige informatie borden.

Verkeerstekens gaan boven de verkeersregels
Er zijn drie soorten verkeerstekens te onderscheiden: verkeerslichten, verkeersborden en verkeerstekens op het wegdek. Verkeerstekens gaan boven verkeersregels, voor zover deze regels onverenigbaar zijn met de tekens.

 

Slaag voor je theorie examen! succes met oefenen!

 

Slaag voor je theorie examen