Medische toetsen halen

M

Medische toetsen halen is nu een stuk eenvoudiger geworden met medisch rekenen. Vele kennen deze toets ook wel als verpleegkundig rekenen. Het studiemateriaal is geschikt voor alle niveaus zowel het MBO als HBO. Verder kunnen ook werkzame verpleegkundige hun kennis op gebied van het praktijk rekenen nog even opfrissen.

Theorie medische toetsen halen

De belangrijkste theorie die behandeld wordt in de oefentoetsen zijn:

  • Oplossingen. Dit zijn berekeningen die belangrijk zijn om de hoeveelheid van een stof met een andere stof t e vermengen. Denk bijvoorbeeld aan het inspuiten van een zoutoplossing. De sterkte van de oplossing is in dit geval van belang in een verhouding van 1:4 bijvoorbeeld. Dit kan vervolgens op deze wijze vermengd worden en in ml of IE worden toegediend.
  • Zuurstof berekenen. Dit is een berekening die wordt gemaakt om te bepalen hoe groot een zuurstof tank moet zijn. In een tank zit een bepaalde druk, zoals 4 bar. Is de in houdt 5 liter, dan betekent dit dat er totaal 20 liter in de zuurstoffles zit opgeslagen (als de tank vol is). Het is belangrijk om te weten hoelang een patiënt nog zuurstof voorradig heeft.
  • Druppelsnelheid van het infuus of voedingspomp. Dit kan zijn het aantal druppels per minuut of ml per uur.

Als je het basis rekenen nog niet beheerst dan hoef jij je geen zorgen te maken. De oefentoetsen beginnen bij het eenvoudig rekenen zoals optellen, aftrekken en vermenigvuldigen. Ook worden er breuken, procenten en promillages uitgelegd. Je kunt een handleiding downloaden, zodat je alles basis vaardigheden kunt trainen en begrijpen. Zodra je de handleiding hebt doorgenomen kun je toetsen of je de lesstof begrepen hebt en de online oefenvragen gaan maken. Maak de oefenvragen een aantal keer, zodat je zeker weet dat je de theorie begrepen hebt. Het is van belang dat je uiteindelijk een 100% score gaat behalen. Een fout in de praktijk kan grote gevolgen hebben. Medische toetsen halen? Voorkomen is dan ook beter als genezen!

medische toetsen halen