BHV opleiding

B

BHV opleiding

Tegenwoordig is ieder bedrijf in Nederland verplicht om minimaal één bedrijfshulpverlener (BHV’er) in dienst te hebben. Een bedrijfshulpverlener is in staat om adequaat en correct te handelen tijdens noodsituaties en is dus letterlijk van levensbelang. Denk bij noodsituaties bijvoorbeeld aan ontruimingen of reanimaties. Tijdens dit soort situaties is er iemand nodig die correct weet te handelen zodat de situatie niet nog meer uit de hand loopt. Voordat iemand zichzelf officieel een BHV’er mag noemen dient deze persoon eerst succesvol een BHV opleiding af te ronden. Deze BHV opleiding kunt u bij ons, Hart voor BHV, volgen.

 

De voordelen van onze BHV opleiding

Wanneer u besluit een BHV opleiding te volgen bij Hart voor BHV zal u hier geen spijt van krijgen. De lessen worden verzorgd door ervaren professionals die over veel expertise beschikken en de cursus wordt gekenmerkt door eenvoud, waardoor het als zeer effectief en leerzaam wordt ervaren. Mensen die onze BHV opleiding hebben gevolgd omschrijven de cursus als doeltreffend en efficiënt.

 

Voor mensen die nog geen BHV certificaat hebben gevolgd is onze BHV Basis cursus beschikbaar. Deze cursus duurt vier dagen en wordt afgesloten met een theorie-examen. Tijdens deze cursus komen alle benodigde onderwerpen aan bod die relevant zijn voor bedrijfshulpverlening. Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden zijn:

 

  • Eerste Hulp verlenen
  • Handelen tijdens een, al dan niet beginnende, brand
  • Communiceren tijdens noodsituaties
  • Ontruimen

 

Nadat u de BHV opleiding succesvol heeft afgerond zal u een officieel certificaat ontvangen dat een jaar lang geldig is; nadat u dit certificaat heeft ontvangen kunt u zichzelf officieel een BHV’er noemen. Wanneer dit jaar verstreken is kunt u bij ons een eendaagse herhalingscursus volgen waarmee u uw certificaat met een jaar kunt verlengen.

 

Heeft u interesse in onze diensten of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op!