EHBO voor kinderen

E

EHBO voor kinderen

EHBO voor kinderen is van groot belang. Ieder jaar belanden er nog steeds gemiddeld 140.000 kinderen bij de Spoedeisende Hulp en dat is in onze ogen nog veel te veel. Een van de redenen van dit hoge aantal is het feit dat veel ouders niet over de juiste kennis beschikken om een kind professionele hulp te bieden na een ongeluk. Een cursus EHBO voor kinderen kan veel van dit soort situaties gemakkelijker maken.

 

De cursus

De cursus EHBO voor kinderen is geschikt voor iedereen van 16 jaar of ouder. We raden iedereen aan deze cursus te volgen aangezien we allemaal in een situatie terecht kunnen komen waarin het nuttig kan zijn.

 

In de cursus EHBO voor kinderen leert u alle EHBO-vaardigheden die nodig zijn bij het verlenen van eerste hulp bij kinderen. Alle belangrijke onderdelen komen aan bod waardoor u tijdens vrijwel alle situaties te hulp kunt schieten. Als u de cursus goed doorloopt en behaalt, zult u een certificaat ontvangen dat een jaar lang geldig is.

 

Voorbeelden van onderdelen die tijdens de cursus behandeld worden zijn vergiftiging, verbranding, snijwonden, bloedingen, kneuzingen en ontwrichtingen, hoofdletsel, verstikkingen en reanimaties.

 

Waarom EHBO voor kinderen?

Als u besluit deze cursus te volgen zult u hier geen spijt van krijgen. Wanneer u deze cursus succesvol heeft afgerond kunt u een kind in veiligheid brengen, de toestand van een kind beoordelen, een kind reanimeren, een AED gebruiken en eerste hulp verlenen in veel verschillende situaties. Voorbeelden van deze situaties zijn brandwonden, allergie├źn, hoofdletsel, verdrinking, bloedingen en kortademigheid. U leest het al: het volgen van deze cursus kan kinderlevens redden.

 

Met behulp van deze cursus kunt u er voor zorgen dat kleine ongelukjes klein blijven en grote ongelukken niet slecht aflopen.

 

Wilt u meer weten of heeft u interesse in deze cursus? Neem dan gerust contact met ons op.