Opleiding directiechauffeur volgen? Een prachtig beroep!

O

Is het jouw droom om directiechauffeur te worden? Maar weet je nog niet zo goed hoe je directiechauffeur kan worden en ben je wel benieuwd naar alle mogelijkheden van een directiechauffeur? In deze blog vertel ik je meer over het beroep directiechauffeur. Zo kom je te weten wat je verantwoordelijkheden zullen zijn en wat van belang is in het beroepenveld. Natuurlijk is er nog veel meer informatie te vinden op het internet over dit beroep, maar ik zal je kort en krachtig over dit beroep vertellen.

Rijden voor het hele gezin

Een directiechauffeur is een bestuurder van een voertuig van een of meerdere directieleden. De belangrijkste taak van zo’n directiechauffeur is het vervoeren van functionarissen (ook functionarissen aan de top). Een directiechauffeur is een duur woord voor een chauffeur of privéchauffeur. Als je dit als beroep wilt uitoefenen, rijd je niet voor één persoon, maar vaak ook voor het gezin. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het vervoeren van kinderen en het onderhouden van de privéauto’s.

CCV en CBR

Wist je al dat er in Nederland al meer dan 4.000 directiechauffeurs actief zijn? Een groot deel van deze groep is gecertificeerd voor het vak door het CCV. Al bekend met de afkorting CCV? CCV staat voor Contact Comissie Vakbekwaamheid. Het CCV is onderdeel van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen).

Onderscheid jezelf als directiechauffeur

Het is tegenwoordig wel van belang dat je jezelf kunt onderscheiden. Dit doe je door het behalen van certificaten. Op het moment is het een must om een CCV D1 certificaat te halen. Door het behalen van deze certificaat kun je laten zien dat je beschikt over de rijkwaliteiten en dat je een goede service kan bieden. Oftewel, de kans is groter dat anderen jou meer gaan waarderen, omdat je over een CCV D1 certificaat kiest. Daarnaast kun je ook nog een CCV D2 certificaat halen. Deze certificaat geeft je de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden rondom het beroep  te vergroten. Je kunt zowel een CCV D1 als CCV D2 opleiding volgen bij PDS.